top of page

Covidu se nebojíme, my tu rally připravíme ...

Pod rouškou přízraku Covidího pokračují práce na přípravách 40. BOHEMIA DRIVE Rally Příbram. Celý organizační výbor pracuje na zajištění letošního ročníku, který má netradiční termín 24. až 25. července 2020. Změnu termínu jsme si vysloužili tím, že jsme vloni naši rally bohužel neuspořádali a pro letošní rok jsme dostali od Autoklubu „jen“ pořádání Rallysprint Serie, tedy jednodenní rally. Pracujeme ale intenzivně i na tom, abychom se v příštím roce do velkého mistrovství opět vrátili.


Jedním ze způsobů, jak chceme nejenom posádky, diváky, ale i nejvyšší autoritu rally sportu v České republice Autoklub ČR zaujmout a potěšit, jsou dvě zcela nové rychlostní zkoušky. Nové úseky pro rychlostní zkoušky se dnes hledají velmi obtížně, a o to více jsme hrdí na těchto nových 16 km RZ, které budou nové pro všechny a zcela jistě zatraktivní naši soutěž. Více o nových RZ prozatím nemůžeme prozradit, snad jedině, že se nacházejí obě směrem na Sedlčany, kde se v podstatě odjedou všechny 4 rychlostní zkoušky, které posádky absolvují ve dvou průjezdech.


Závodit se bude v sobotu 25.7. Start i cíl rally bude na náměstí TGM v Příbrami, pokud nám to aktuální podmínky dané vládními a hygienickými nařízeními a regulemi Autoklubu dovolí. Pevně věříme, že na konci července již budou pravidla mírnější a za jejich dodržení se budeme moci sejít na náměstí a těšit se z našeho oblíbeného automobilového sportu. To se týká i páteční předstartovní show, která by se měla též odehrát na náměstí TGM.



Letošní jubilejní 40. ročník se uskuteční s podporou nového generálního partnera, společností BOHEMIA DRIVE s.r.o., která nebude určitě fanouškům Rally sportu neznámá. Již se v tomto sportu nějakou dobu pohybuje a pro letošní a příští rok se rozhodla spojit s naší příbramskou soutěží, za což jsme velmi vděčni a oceňujeme, že i v této době nejistot platí dohodnuté podmínky a spolupráce je výborná. Stejně tak i s našimi dalšími hlavními partnery společnostmi Trade FIDES, a.s., HrubyMOVING TRANSPORT a.s., Glomex MS, s.r.o., URC Systems, spol. s r. o., BAK stavební společnost, a.s. a LERAM s.r.o.


Vrásky nám samozřejmě trochu dělá nejistota ohledně možných omezení, která v rámci koronavirové pandemie budeme nuceni dodržovat a přizpůsobit se jim. Snad nebudeme muset diváky obalovat bezpečností páskou, dělat jim pidi divácká místečka po několika kusech a tak podobně. To by samozřejmě bylo náročné na pořadatelské zajištění, stejně tak doufáme, že servisní areál budou moci diváci také navštívit a že servisní boxy nebudou od sebe muset být vzdáleny na dohození kamenem. V takovém případě bychom asi museli uzavřít dálnici z Prahy do Příbrami a servis udělat tam, protože někteří úředníci, určitě umí hodit dost daleko.


Držme si tedy palce, abychom jeli 40. BOHEMIA DRIVE Rally Příbram za normálních podmínek, a abychom si konečně mohli zase užít dobrý sport plný adrenalinu, dát si klobásu ve stánku a ve zdraví jsme si to všichni užili.



Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page