top of page

Popis RZ 4/8 Hvožďanská, popis od domorodce


Protože loni se mocipánům moc nelíbilo, že jsem proflákl ze samé radosti hvožďanskou erzetu moc brzy, dávám zde popis v řádném termínu. Radost spočívala v tom, že se jelo okolo mého baráku a sám jsem se na pořádání mohl podílet. Letos je tomu také tak. Změnilo se vedení erzety a místo mediálně známého Vládi Srnky (byl v ČT jakožto vítěz fotosoutěže ze Šumavy) nastupují chlapci z Klatovska.


Rychlostka se jede v pořadí 4/8 v sobotu 7. 10. 2017. Snad zájemcům pomůžu s výběrem vhodných míst pro sledování.


Letos se startuje před Hvožďanami pod benzínkou směrem od Březí, kde končí RZ 3/7. Soutěžící pojedou rovně na náves s několika retardéry a diváckým místem, pak odbočí na Starý Smolivec, přes dva horizonty se dostanou do lesa. Na křižovatce doleva okolo Břežinského rybníku a za dalším horizontem do Pozdyně. Na křižovatce u zastávky doleva, pak zvlněnou silnicí zpět do Hvožďan. Celý okruh ještě jednou. Oproti loňské verzi se jede tedy v protisměru.


Při druhém průjezdu návsí jezdci opustí okruh a za vsí se napojí na starou část erzety do Leletic. Tento úsek je již známý. Nejede se rychlá pasáž na Roželov a Vacíkov.


Doporučuji divácké místo na návsi ve Hvožďanech, nejen proto, že ves získala titul Vesnice roku 2017 Středočeského kraje, ale hlavně zde jedou soutěžící třikrát během jedné zkoušky. Na místo potřeba dorazit včas, přístup z jihu je omezen – polní cesta z Tisova. Občerstvení určitě bude – hospoda, klobásy...


Pokud je někdo schopen zajistit stálou kameru s přenosem na internet, lepší místo než je radnice nenajdete. Mohu případně se starostkou domluvit. Provider z Blatné s tím letos nepočítal, řekl jsem mu pozdě a nemá na to kapacitu pracovníků.


Příjezd od Bělčic – Tisova: trochu problematické vidím postávání u startu, ale dobrá je 150 m v protisměru vzdálená levá zatáčka u rybníku Háj, přístup po poli. Pozor na parkování u silnice – je třeba nechat průjezd.


Příjezd od Smolivce (od Plzně) – asi bych radši volil cestu až do Roželova a pak do Hvožďan, protože křižovatka v lese bude sloužit jako únikovka (neplést s Babišovo účelovkou) a víc místa tam není. Vloni se to jelo opačně, mohlo se stát blíž.


Příjezd od Rožmitálu – Příbrami – do Roželova a pak do Hvožďan. Možnost parkování u silnice, u JZD i ve vsi. Příchod na divácké místo buď po hlavní na náves nebo Kozí uličkou, ale zase pozor na únikovky u radnice a případný odjezd z rychlostky.


Příjezd od Březnice – Příbrami – do Vacíkova a pak až do vsi.

Pokud někdo pojede do Leletic, doporučuji asi 1 km před Vacíkovem odbočit do lesa a v lese zase asi 1 km polní cestou vlevo, nejezdit k cíli. Na návsi je vracečka a docela plac. Hospoda ale jen pro soukromé účely místních hasičů díky lihové aféře a EET, takže bez občerstvení.


Zajímavé úseky pro lovce fotek a videí? Okruh - určitě náves ve Hv., výjezd ze vsi, zatáčky a horizonty na Smolivec a u Břežinského, Pozdyni bych ale moc nedoporučoval – únikovka a špatný přístup - příjezd, dále pak zmiňovaný Háj a náves v Lele. Jiná místa jsou dost rychlá, občas zbržděná retardérem, třeba pod Javory.


Snad to někomu pomůže v orientaci, respektujme pořadatele, vyhýbejme se konfliktům a nadměrné konzumaci alkoholu.



Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page