top of page

Jsou projekty, pod které se jako pořadatel Rally rádi podepíšeme ... Rally dětem – přijďte s dětmi d

Vančík motorsport a MOL Česká republika zvou děti na návštěvu 39. SVK Rally Příbram.


Řada z nás má ve své paměti na vzpomínku na své první setkání s rally. Řvoucí auta projíždějící pro nás nepředstavitelnou rychlostí po cestách, po kterých jsme jezdili autobusem do školy. Závodníci, kteří v helmách připomínali starověké rytíře. Vůně spáleného benzínu. To všechno se nám honilo hlavou, když jsme večer usínali a snili o tom, že jednou budeme také součástí tohoto světa. Rally se mění, ale děti ne. I dnes, tak jako my před časem, chodí na rally a do servisů, kde s vykulenýma očima vnímají úžasnou atmosféru rallyového dobrodružství.


Vančík motorsport se svým partnerem MOL Česká republika chtějí dětem nabídnout možnost prohlédnout si zblízka zákulisí soutěžního týmu. Pořádají proto v sobotu 13. října pro děti ve věku cca 6-14 let komentované návštěvy v servisní zóně 39. SVK Rally Příbram na letišti Dlouhá Lhota.


Využijeme relativního klidu v servisu, kdy budou vozy na trati a v přibližně hodinové exkurzi předvedeme dětem naše zázemí. Seznámíme děti s tím, co rally obnáší, s jakými vozy se jezdí, kolik a jaké práce se na vozech v servisu dělá, jak se stane člověk závodníkem a spoustu dalších věcí kolem rally. Provedeme je servisním zázemím, ukážeme jim, jaké se používá nářadí a seznámíme je i s netechnickým zázemím týmu. Kromě toho si budou moci popovídat s dětskými závodníky na motokárách i si například vyzkoušet, jak se sedí v závodní motokáře a vyfotit se. Přichystán bude malý kvíz a drobné upomínkové předměty. Exkurzí děti provede bývalá úspěšná rally pilotka a vícenásobná držitelka ocenění Zlatý volant Kateřina Trojanová.

Jednotlivé exkurze budou začínat v sobotu 13. října v 8:30; 9:40; 13:00 a 14:15 hodin, proběhnou tedy v době, kdy budou soutěžní vozy na trati a zóna bude klidnější. Návštěvu exkurze je možné zkombinovat s návštěvou rychlostních zkoušek nebo pohledem na „ostrý servis“, který začíná Dlouhé Lhotě v 11:25 ať už před nebo po exkurzi. To umožňuje rodičům připravit dětem program na celé dopoledne či odpoledne.



V rámci každé exkurze počítáme s cca 13 dětmi. Protože je zázemí teamu stísněné, zůstanou rodiče za hranicí zázemí týmu, ale s dětmi od ní nebudeme dále než 2-3 metry. Registrovat se můžete na adrese rallydetem@seznam.cz s uvedením času, na který chcete dítě zaregistrovat, jeho jména a věku. Pokud by byl termín již obsazen, pošleme obratem informaci o obsazení zvoleného termínu případně připojíme informaci, ve kterém termínu jsou ještě volná místa. Uzávěrka přihlášek bude ve čtvrtek 11. října ve 21 hodin. Zaregistrovaným účastníkům pošleme po uzávěrce e-mail s detailnějšími pokyny. Zveme všechny do zázemí našeho teamu a doufáme, že se akce bude líbit dětem i rodičům.


Zdroj: https://www.ewrc.cz/clanek/32912-rally-detem-prijdte-s-detmi-do-servisu-svk-rally-pribram/



Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page