top of page

38. SVK Rally Příbram … aneb, je to dřina, ale my to nevzdáme, my Vám tu Rally uděláme !


Zdravíme všechny příznivce tradiční automobilové soutěže v rally, která se v okolí města Příbrami bude letos konat již po 38. Ano, již téměř čtyřicetkrát se do našeho města sjela elita jednoho z nejnáročnějšího, nejsledovanějšího, pro nás pochopitelně i nejkrásnějšího a také asi nejdražšího sportu, který lze v té naší České zemi provozovat (příznivci Formule1, Dakaru a podobně drahých a dražších disciplín mi určitě odpustí J ).

Rádi bychom Vás informovali, že s potem v tváři, ale stále s nadšením pokračuje celý organizační výbor v boji s větrnými mlýny a děláme vše proto, abychom v termínu 6. až 8. října v našem městě a okolí opět uspořádali prestižní, bezpečnou a významnou soutěž, která bude opět součástí „první ligy“ v rally v naší republice. Body se u nás budou rozdělovat v rámci Mistrovství České republiky v Rally. Děkujeme všem, kteří se na organizaci jakkoliv podílejí a pomáhají nám. Bez Vás by to nešlo. Děkujeme všem, kteří bez problému snesou jeden půlden prohánějící se závoďáky pod svými okny, uváží kozy, zavřou psy a utěší své ratolesti, které bude naše rally necelou třistašedesátipětinu roku rušit hlukem, možná i prachem či blátem. Děkujeme též všem pumpařům, hoteliérům, restauratérům, stánkařům a dalším živnostníkům, že těch několik desítek tisíc lidí co se v Příbrami a jejím okolí bude v průběhu rally dva a více dní pohybovat, že jim natankují jejich auta, ubytují je, dají jim najíst, prodají jim buřta na rychlostní zkoušce, nebo jim prodají holínky, když se náhle pokazí počasí a cip z Moravy přijede v lakýrkách.

Pro posádky i pro fanoušky máme připraveny nové úseky, které opět osvěží a zatraktivní trať naší rally. Nové, respektive pozměněné budou i některé tradiční rychlostní zkoušky, kde bohužel stále častěji i v obcích, kde rally Příbram jezdívala pravidelně, narážíme na nesouhlas obcí s průjezdem soutěže a jsme tedy nuceni hledat náhradní trasu. Ale jak již bylo uvedeno v dovětku nadpisu této zprávy, my to nevzdáme a přes všechny úskalí, která nás provází, a že jich je bohužel stále čím dál více, my 38. SVK Rally Příbram s chutí a láskou pro tento sport o druhém říjnovém víkendu odstartujeme.

Odhodlání nám nechybí, možná čím více se do nás opírají pošklebovači na sociálních sítích, tím nás to naplňuje větší chutí a cílevědomostí udělat v Příbrami opět rally evropských parametrů, v tom našem hornickém městečku, které je známé právě tím, že jsme tu fárali vždy hluboko, a jezdili vždy dveřmi napřed.

Držte nám palce, a pokud jste příbramák, fanoušek rally, nebo snad dokonce obojí, tak na říjnový víkend 6. - 8. zrušte určitě návštěvu u tchýně, oběd u babičky, návštěvu nákupáku, protože v Příbrami se pojede 38. SVK Rally Příbram, na kterou Vás všechny srdečně zveme.

Za organizační výbor 38. SVK Rally Příbram – Zbyněk Stach

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page